De gamle billeder studeres

 
 
 
Aadum Lokalarkiv inviterede en eftermiddag gæster til kaffe og en opgave med at sætte manglende navne på personer på de gamle billeder.
 
Først og fremmest var det gamle skolebilleder, som  er skænket til arkivet. Billeder blev vist på lærredet fra Aadum gl. skole, Ådum skole, Stovstrup og Rosendal skoler. 
 
/Aktiviteter/006_1_Der var mange paa billederne som genkendtes.jpg
 
Billeder fortæller historie
 
Selv om det var ældre ådumborgere, som var budt, måtte de give op over for skolebilleder fra starten af 1900-tallet. ”Det er før vores tid,” konstaterede de.
 
Mange navne blev dog skrevet op til de billeder, hvor de selv, deres søskende og kammerater var på. Undervejs var der kommentarer bl.a. til tøjet.Billederne viste, at søskende ofte var ens klædt. En deltager  havde forklaringen: ”Vores tøj blev syet af en syerske, som kørte rundt med sin symaskine på bagagebæreren og fik kost og logi undervejs.”
 
/Aktiviteter/006_2_Gamle minder genopfriskes.jpg
 
Hus- og gårdhistorier
 
Hans Fielsø viste mange billeder af huse og gårde, som han har scannet og lagt ind efter vejnavne. Til mange af gårdene var der billeder med af familien, nogle i flere slægtled. Også her blev der suppleret med navne.
 
Fortælling om egne oplevelser
 
Else Chemnitz delte en interview guide ud. Den kan bruges som en hjælp til at komme i gang med at skrive om sig selv, sit liv og særlige begivenheder.
 
Nogen har allerede skrevet eller har indtalt deres historie, og Else Chemnitz opfordrede til at beskrive livet, som det har været i Vestjylland. ” Det er bemærkelsesværdigt, hvad I kan, og hvad I tager som en selvfølge. I har gjort ting, vi andre ikke kan.”
 
Ledere af  Lokalarkiv, Dagmar Vestergaard, og Lokalhistorisk Forening, Rita Stensgaard, takkede for samvær og mange vigtige oplysninger.