Aadum Sogns Arkiv 2020-2021 - årsberetning
Vi må nok erkende, at vi ikke er noget hurtigt arbejdende arkiv.
Dog arbejder vi, og får også en del gjort.
I 2020 modtog vi 32 indkomstjournaler, og i 2021 11, vi lå stille i lang tid p.gr. af Coronaen.
Men vi har mange avisartikler gemt, mange billeder, næsten 3.000, flere scrapbøger og arkivalier, dvs. oplysninger og folk og fæ, foreninger, virksomheder, gårde, huse mm., og modtager gerne fortsat flere oplysninger om Aadum sogn
Desværre er vi også ramt af sygdom, Bente Jørgensen, som har gjort en kæmpeindsats mht. billeder, har måttet melde fra p.gr. af sygdom, og vi andre er jo ikke helt nye mere og flere har også meget andet at tage vare på.
Vi håber, at vi kan fortsætte arbejdet. Vi har delt det op, så vi hver især har et område, og alt i alt trænger vi til oprydning i det, vi har liggende.
Det er bestyrelsen for lokalhistorisk forening, der arbejder, men vi vil også gerne have hjælp fra andre, man behøver ikke at være medlem af bestyrelsen for at hjælpe i arkivet.
Vi ser meget frem til at få nye lokaler, ikke mindst i lyset af de vandskader der pt. lukker ned for os.
Mht. medlemstallet så gik det meget tilbage i 2020 til 71 medlemmer, men er heldigvis kommet tilbage i 2021 til 111 medlemmer. Det skyldes især, at vi fik mange indbetalinger, da vi stod ved købmanden ved deres åben aften arrangement i oktober. Men også at vi har været bedre til at komme rundt til vore medlemmer.
Kontingentet holder vi på kr. 50 pr. medlem, så alle kan være med, og vi modtager gerne allerede i aften fornyelse af medlemskabet.
Vi har ikke holdt arkivernes dag de sidste par år, men vil helt sikkert genoptage denne dag, som er først i november.
Dagmar Vestergaard, arkivleder
Aadum 06.04.2022